strathfield

Strathfield

Located in the leafy suburb of Strathfield, a tired 1940’s Bungalow positioned on a 700swm plot was replaced by an architecturally striking residence.

Built over two storeys, the house boasts an expansive basement area provides an eight-car garage as well as an impressive wine cellar and gymnasium.

The interior living spaces are flooded with light from large windows and skylights, and an operable fold-back window in the living room opens fully to provide a view of the 14m infinity pool.

A key feature is the main staircase which uses metal cabling in a zig-zag format to create a balustrade, stretching from the roof to the basement allowing an open feel.  Special footings required to be designed.

The flooring uses Balsaltina slabs which run throughout the house providing an uninterrupted flow between spaces.  The dark stone is complemented by warm W.R cedar carpentry and bedroom flooring.

  • DSCF8813
  • DSCF8976
  • DSCF8965
  • DSCF8912
  • DSCF8849
  • DSCF8893